Boulder arrival

Image altHey mensen,

Hier een bericht vanuit Boulder. Afgelopen vrijdag ochtend ben ik door mijn ouders op het vliegtuig gezet na toepasselijk te zijn wakker gerommeld door een onweersfront wat ‘s nachts over Nederland trok. Na een vlucht van 10 uur kwam ik aan op Chicago international airport waar ik over moest stappen op een binnenlandse vlucht naar Denver, Colorado. Na 10 uur naast een vrouw gezeten te hebben die geen woord zei en elk contact met iedereen vermeed was ik blij dat ik eruit mocht. Uiteraard verwachtte ik dat alles ‘huge’ was, wat dan ook binnen enkele minuten werd bevestigd. Het vliegveld was huge, mega lange wachtrijen en genoeg vreettenten om de hele amsterdamse binnenstad mee te vullen. Tijdens het wachten op de volgende vlucht kwam ik met een enorme Amerikaan aan de praat die uiterst vriendelijk was, maar eigenlijk alleen maar wartaal aan het uitkramen was. In het vliegtuig had ik meer geluk, Richard een geemigreerde Keniaan vond het maar wat mooi om te horen hoe het er in Nederland aan toe ging en zoals het een echte Afrikaan betaamd schaterde hij het dan ook uit van het lachen, dus dat was wel mooi. Naast mij zat een gok-automaten verkoper die net een drukke week achter de rug had en me uitnodigde eens naar een American football match in Denver te komen, maar na een tijdje babbelen had ie het gehad omdat ie nogal gesloopt was.

In Denver aangekomen viel me gelijk op dat er een tornado-shelter was op het vliegveld, wat bevestigde dat ik op de juiste plek was. Mijn begeleidster hier op de universiteit stond me op te wachten en vertelde dat er een barbeque op het programma stond vanavond, voor mijn gevoel inmiddels midden in de nacht. Maargoed, om de jetlag te vermijden leek het me een goed idée om flink moe te worden, om zo na een keer slapen in het ritme te zitten. Eerst zijn we naar mijn verblijf geraced, bij een oude vrouw in huis (Lorna) die, zo blijkt, zes kamers heeft waar studenten of promovendi wonen. Na de tassen te hebben gedropt zijn we gelijk doorgegaan naar de bbq. De barbeque was supergezellig en uiteraard was er aan mij op een gegeven moment weinig lol meer te beleven 😉 gezien de vermoeidheid die toch wel zijn tol begon te eisen.

De volgende dag ontmoette ik mijn huisgenoten, superaardige mensen die allemaal aan het werk zijn bij instituten of de universiteit hier. In Boulder zitten meerdere atmosferische research instituten zoals het NOAA en NCAR dus het zijn hier allemaal meteorologen (in elk geval heel veel). Na overdag de hele dag aan vier mountainbikes gesleuteld te hebben; of anders gezegd overal onderdelen vanaf hebben gesloopt om twee andere aan de praat te krijgen, ben ik ‘s avonds Boulder in gebiked. Boulder is een supermooi stadje, dat een beetje rebels is ten opzichten van de rest van Colorado. Het werd lang gezien als een sort hippy stadje en het schijnt totaal anders te zijn dan de rest van Amerika. Uiteraard heb ik nog geen vergelijkingsmateriaal. ‘s Avonds werd ik weer opgepikt door mijn begeleidster die me op het volgende feest introduceerde. Er was een Spaanse studente die een verjaardagsfeest gaf, waarop ik ook welkom was. Zo rol je van de een op de andere dag tussen allemaal verschillende mensen. Op het feest heb ik heel veel leuke mensen ontmoet, die elke week met elkaar afspreken en ik ben ook welkom in het vervolg! Dat is dus super! Komende dindsdag is er in het huis waar ik woon een bbq, dus dan staat de teller binnen vijf dagen op 3 barbeque’s. O ja, ik was nog vergeten te vertellen dat het hier overdag rond de 40 graden celcius is, zodat je praktisch de hele nacht buiten kan zitten hier. Tijdens de eerste barbeque kwam er overigens een hert aanlopen uit de bosjes die zeer veel interesse toonde in de barbeque zelf, helaas sprong ie er niet op 😉 maar bang voor mensen was ie duidelijk niet.

Vandaag heb ik een laptop gekocht zodat ik aan vanuit thuis weer mobiel ben en heb ik samen met een Indisch meisje dat hier ook sinds vrijdag is de stad verkend. Ook hebben zijn we naar de supermarkt geweest, man wat zijn die dingen hier megagroot, niet normaal. Alles is megagroot en megaveel, maar daarover later meer. Superleuk dus allemaal. Morgen is de eerste dag van mijn stage, dus dan zal er ook serieus aan de slag gegaan moeten worden, dus ik ben benieuwd, want we moeten ook nog een onderwerp uitzoeken.

In elk geval is het hier tot nu to veelbelovend en supermooi weer, heet gewoon. Het stadje en de mensen hier zijn tot nu toe erg vriendelijk dus ik ben zeer benieuwd naar de komende week!

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *