Posterconferentie, Haloween en verkiezingen!

Zo, dat is inmiddels weer meer dan twee weken geleden geloof ik dat ik hier een bericht heb geplaatst. Maar in de tussentijd is er zeker wel veel gebeurd! Allereerst zijn de afgelopen twee weken op de universiteit in de ban geweest van de jaarlijkse poster conferentie die wordt gehouden door de vakgroep waar ik werk. Al mijn medestudenten waarmee ik op de kamer zit waren er opeens elke dag en ook nog eens de hele dag; waar ik normaal gesproken de eerste ben in de ochtend en de laatste ben die weggaat, werd het opeens erg gezellig in ons kantoor. En dat allemaal voor de poster-vrees 😉 want blijkbaar waren er nog niet voldoende resultaten. Ikzelf moest uiteraard ook het een en ander presenteren, dus er was genoeg te doen 😉 maar het was wel leuk om iedereen in de stress te zien schieten.. De uiteindelijke conferentie ging goed en ook ik heb daar dus gestaan met een poster (zie afbeelding).

In de tussentijd zat Haloween er aan te komen. Nu vieren we dat in Nederland ook wel, maar de Amerikanen zijn er helemaal gek van. Het begint een paar weken vantevoren al waarbij elke Amerikaan een pompoen zal en moet bemachtigen. Daarbij is het gebruikelijk om in zogenaamde ‘corn mazes’ (een groot dolhof in een maisveld) een route af te leggen. Toen mij dat verteld werd kon ik me er niet echt iets bij voorstellen, maar uiteraard wilde ik het ook wel zien, dus ging ik met mijn collega’s mee naar een boerderij waar dus pompoenen geraapt konden worden en in de ‘corn maze’ kon worden gedoold. Ik was aardig verbijsterd toen ik op een gegeven moment zag dat er politie aanwezig was om het verkeer te dirigeren die in de file stond naar de oprit van de boerderij. Van de weg zag ik al velden vol met pompoenen EN auto’s, want Amerikanen gaan natuurlijk niet lopen als dat niet hoeft. Waar het op neer kwam was dat iedereen het veld op rijdt en vervolgens de beste pompoen probeert te vinden, om die vervolgens mee naar huis te nemen, uit te hollen en er figuren in snijden. Nou moet ik eerlijk zeggen dat het zoeken van een pompoen een tamelijke opgave is als er werkelijk duizenden en duizenden pompoenen om je heen liggen. Ik ben zelf maar naar een kraampje gelopen waar je ze gelijk kon kopen, daar lagen namelijk alle mooien voor dezelfde prijs 😉 Het ronddolen in een maisveld vond ik een beetje belachelijk; werkelijk honderden Amerikanen (als het niet duizenden waren) betalen allemaal 8 dollar om een beetje in een mailsveld rond te lopen. Maargoed, wie ben ik, dus ik heb me er ook maar aan gewaagd.. maar dat was niet echt wat. Uiteindelijk thuis heb ik er een mooie pompoenenkop van gemaakt met NL in de zijkanten 😉 zie de foto’s.

Op de Haloweensdag zelf had de helft van de universiteit zo’n beetje vrij genomen, het was heel erg rustig, maar van de mensen die er waren liep zo’n beetje de helft in allerlei kostuums over straat. De hele dag! Wel lachen om te zien. ’s Avonds hadden we een Haloween feest waarbij een kostuum verplicht was, dus heb ik een masker gekocht en en een wit shirt besmeurd met bloed 😉 dat was wel een geslaagde outfit, want op het feest waar ik was werd ik aangestaard door de dochter van de vrouw waar het feest was, dat wil je niet weten… die was doodsbenauwd voor mij 😉 Foto’s heb ik nog niet, maar die krijg ik binnenkort wel, dus dat komt nog wel!

Verder is het weer hier echt raar. Afgelopen weekenden hadden we chinookwinden vanuit de bergen midden in de nacht. Dat waren windstoten met sommige die windkracht 9, 10 haalden, zomaar vanuit het niets. De temperatuur varieerde van net onder het vriespunt tot soms 10 tot 15 graden en andersom gebeurde dat ook wel dat weekend dat in 5 minuten tijd.. Dat was wel en meteorologisch hoogtepuntje (die de figuur). Maar afgelopen week was het weer de hele week 25+ graden hier.. Voorlopig dus nog geen reden om een winterjas te kopen 😉 (die heb ik in NL gelaten namelijk).

Dinsdag zijn de verkiezingen hier in de Verenigde Staten. Zoals het nu lijkt gaat Obama flink aan kop met zo’n 7 procent voorsprong. Ik hoop echt dat hij wint, want ik kan die reclamespotjes op TV en de zogenaamde ‘RoboCalls’ (automatische telefoontjes waarin wordt verteld hoe slecht Obama wel niet is) die ik steeds op mijn mobiel krijg, niet meer uitstaan. Bovendien heeft McCain nog nooit verteld wat ie nou echt wil, hij zegt alleen maar dat Obama slecht is, lekker politiek is dat 😉 Mijn Obama-vlag hangt in elk geval voor het raam van ons huis, of het helpt weet ik niet 😉 In elk geval wordt het wel een mooie dag dinsdag, waarschijnlijk ook wel spannend. De polls sluiten niet overal tegelijk in de VS door de tijdszones dus eerst zal dat in het oosten zijn (New York, Florida, etc) en dan via het midden naar de westkust (Californie, Washington).. dus zoals dat in Nederland na de verkiezingen gaat op tv, zo gaat dat hier natuurlijk ook, maar het duurt alleen veel langer door de tijdsverschillen. We zijn van plan om ’s middags te stoppen met werken en een verkiezingsborrel te organiseren vanaf het moment dat de resultaten binnenkomen.

Zo, zijn jullie weer op de hoogte! Ik wil binnenkort nog wat rond gaan reizen hier als ik er de mogelijkheid voor krijg. Het einde komt al aardig snel in zicht nu, nog 6 weekjes geloof ik. De groeten vanuit de VS en ik hou jullie op de hoogte!

P.S. Ik heb nog wat foto’s toegevoegd van Lorna aan het klussen. Na de hele woonkamer gestuct en geverfd te hebben heeft ze er een nieuwe vloer in gelegd. Twee weken lang een oude vrouw met een cirkelzaag aan de slag gezien (respect!).. overigens ook een perfect Haloween scenario. Verder nog een foto van het kantoor waar ik werk met alle medestudenten.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *