Rocky Mountains National Park

Hoi iedereen! Zoals jullie wellicht gemerkt hebben is het enige tijd stil geweest op mijn blog. Niet dat er niets gebeurd is, maar na de turbulente orkaanjachten zijn er weer wat rustigere tijden aangebroken. Hoewel… tussen de credietcrisis waar er ruig met geld wordt gesmeten (700.000.000.000 dollars, ong. 2300 per inwoner van de V.S.) en de politieke spelletjes door, die hier in volle gang zijn, probeer ik mij te focussen op mijn stage πŸ˜‰ Momenteel zit ik weer in Boulder en werk ik overdag aan mijn stage, wat inmiddels goed op gang begint te komen en ook zijn er al de eerste resultaten die hoopvol lijken. We gaan uiteindelijk een artikel schrijven over ‘Convective Initiation of thunderstorms in the European Alps’ zoals de titel zal gaan luiden.

Afgelopen weekend ben ik met een groep internationale studenten/PhD’ers het Rocky Mountain National Park in getrokken. In het RMNP zijn op het moment de Aspen’s (een boomsoort) te bewonderen die spectaculair verkleuren in de herfst. Alle andere bomen zijn nog relatief groen, maar de aspens kleuren goudgeel, en om dat te zien zou een waar spektakel zijn werd mij verteld. Nou heb ik al heel wat mooie herfstbossen gezien in mijn leven, maar het was echt supermooi om te aanschouwen (zie foto’s). Op sommige plekken was het net een sprookje, zo onwerkelijk waren de kleuren. We zijn tijdens onze tocht, die overigens de hele dag duurde uiteindelijk zo’n 800 meter geklommen na de autorit waarin wel al to zo’n 3 kilometer hoogte waren geklommen.

Tijdens de beklimming ging alles prima en was het echt een supermooie tocht, de bomen en kleuren waren prachtig en we werden geschampt door een onweersbui die door de bergen trok, maar ons op haar na miste, wat mooi om te zien was. Op de top van de berg was een meer te aanschouwen met in de verte bergen met daarop sneeuw, van buien die afgelopen week door de bergen trokken. Op de terugweg kreeg ik last van hoogteziekte of een zonnesteek, of een onplesante cocktail daarvan πŸ˜‰ dus toen we uiteindelijk terug waren was ik wel blij dat we weer naar normale hoogte terug konden gaan.

Verder gaat alles hier goed, ik ben dus lekker op dreef met de stage en verder ben ik nog een ander artikel aan het schrijven over mijn afstuderen op het KNMI. Daarnaast probeer ik natuurlijk een beetje te genieten van het feit dat ik hier ben. Met Eric en een paar vrienden hebben we laatst een wiskeyproef-avond gehad en zijn we uit eten geweest in een echt Mexicaans restaurant (dan denk je dat sambal pittig is, NOT πŸ˜‰ ) waar ik uiteindelijk met een rood hoofd en een verbrande tong weer naar buiten kwam πŸ˜‰ Met mijn collega’s op het werk gaan we op vrijdags deΒ stad in, wat vorige week toch wel hilarisch was na het presidentieel debat van Obama en Mcain! Anyway, ik gaat erweer vandoor! De groeten van Roedi!

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *