Kantoor

Alles wat je moet weten over een administratiekantoor

Administratiekantoor

Een administratiekantoor kan je inhuren voor vele zaken zoals financieel advies, belastingaangifte, het opstellen van de jaarrekening, salarisadministratie, debiteurenbeheer, crediteurenbeheer en financiële rapportages. Administratiekantoor Amstelveen is gespecialiseerd in administratieve en fiscale oplossingen en financieel advies voor (startende) ondernemers. De meeste ondernemers zien op tegen financiële en fiscale zaken, zoals de BTW aangifte en de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Een administratiekantoor neemt dit werk graag uit je handen zodat je je kostbare tijd volop aan je onderneming kan besteden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een administratiekantoor.

Zaken die een administratiekantoor voor je doet

Om te beginnen staat een administratiekantoor altijd klaar om je financieel advies te geven. Dit onafhankelijke financiële advies is toegespitst op je persoonlijke situatie. Daarnaast kunnen ze je BTW aangifte verzorgen. Een administratiekantoor is bekend met de schoenendozen vol bonnetjes die op hun bureau terecht komen en vinden het geen probleem om hierdoor heen te pluizen en je aangifte correct in te dienen. Ook je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting kunnen ze voor je uit handen nemen. Er zijn vaak allerlei fiscale voordelen en hier ben je misschien niet geheel van op de hoogte. Een administratiekantoor weet alles van de meeste relevante wet- en regelgeving en past deze correct toe in je aangifte. Op deze manier hoef je hier niet je eigen hoofd over te breken of uren alles door te lezen. Als ondernemer of particulier hoef je dit maar eenmalig te doen, voor een administratiekantoor is dit hun dagelijkse werk. Ondanks dat de meeste belastingaangiften steeds makkelijker online in te vullen zijn en vele zaken al vooraf ingevuld zijn is het toch handig om dit door een professional te laten doen. Misschien zie je net die ene aftrekpost of fiscale regeling over het hoofd die je fiscaal voordeel oplevert. Daarnaast kunnen ze een jaarrekening voor je opstellen, deze bestaat uit de balans, de winst- en verliesrekening en een toelichting hierop. Voor sommige ondernemingen is het verplicht om deze eind van het jaar te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Ook kunnen ze je jaarverslag opstellen als dit nodig is. Het is ook mogelijk dat ze de salarisadministratie voor je doen. Hierbij is het wederom van belang om de relevante wet- en regelgeving toe te passen. Rondom de salarisadministratie is deze vaak ingewikkeld en verandert regelmatig. Ze kunnen ook je debiteurenbeheer en crediteurenbeheer uit handen nemen. Of dit nou gaat om leveringsvoorwaarden opstellen, facturen versturen of betalingscondities opstellen, dit zijn allemaal zaken waar jij je niet mee bezig hoeft te houden. En als een klant te laat betaald dan kunnen hun een herinnering voor je sturen.

Hoe kies je een goed administratiekantoor

Ten eerste is het slim om in je omgeving rond te vragen wie goede ervaringen heeft met een bepaald kantoor. Als hier niks uitkomt dan kan je online rond kijken en offertes aanvragen bij de verschillende kantoren. Reviews vind je ook vaak online en hierdoor kan je je een beeld vormen van het desbetreffende administratiekantoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *