Gezondheid

Burn-out Zwolle

Burn-out Zwolle

Op zoek naar een goede therapeut om te helpen bij je burn-out in Zwolle? Burn-out therapie zorgt er voor dat je je energie en zin in het leven terug krijgt. Een burn-out is namelijk iets serieus en moet je daarom altijd zo behandelen. Met behulp van de juiste begeleiding en goede therapie kom je er weer bovenop. Middels deze therapie kom je er tevens achter hoe je in deze situatie terecht bent gekomen. Dat is belangrijk om het in de toekomst te vermijden.

Wat is een burn-out?

Het zit eigenlijk in de naam verscholen. Met een burn-out voel je je opgebrand. Of dit nou gaat om werkdruk of sociale druk maakt niet uit. Iedereen kan een burn-out krijgen. Je hebt het gevoel uit balans te zijn en verliest langzaam de energie en zin om dagelijkse dingen te ondernemen. Hoe langer je er mee rondloopt hoe erger de klachten kunnen en zullen worden. Trek dus zo snel mogelijk aan de bel wanneer je merkt dat het niet meer gaat zoals het ging. Je kunt een reeks aan lichamelijke en psychische klachten ondervinden bij een burn-out. Denk bij zulke klachten bijvoorbeeld aan angsten, paniekaanvallen, hyperventilatie, hoofdpijn, een hoge bloeddruk en andere spanningsklachten.

Trauma als oorzaak.

Een burn-out kan ontstaan door een te hoge druk op je sociale, werk en/of privéleven. Soms kan een burn-out ook een gevolg zijn van een onverwerkt trauma uit het verleden. Bij traumaverwerking komt een andere therapievorm kijken. Een veel gebruikte vorm van therapie is EMDR. EMDR is een vorm van psychotherapie en is geschikt voor mensen die iets traumatisch hebben meegemaakt of last hebben van terugkerende nare beelden. Met deze vorm van therapie bespreek je kort bepaalde situaties of beelden, dit hoeft niet heel lang te zijn of heel diepgaand. Terwijl je vertelt volg je de hand of vinger van je therapeut. Door het volgen van de bewegende hand of vinger voel je de traumatische herinnering steeds minder. Dit komt omdat het volgen van een beweging zorgt voor een afleidende prikkel.

Moet ik mijn leven omgooien?

Misschien slaat bij het denken aan het woord ‘burn-out’ de angst toe. Betekend dit dat je je hele leven drastisch moet omgooien? Niet per se. Een burn-out komt ergens vandaan en het is belangrijk om te weten waar dat is. Bepaalde aspecten in je leven moeten dan onder de loep genomen worden. Misschien werk je helemaal niet te veel, maar kun je je werk niet goed loslaten wanneer je vrij bent. Met behulp van therapie raak je terug in balans. Je mentale gezondheid is namelijk net zo belangrijk als je fysieke gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *