Beauty

Kapsalon

Kapsalon

Een kapper is natuurlijk altijd leuk om heen te gaan. Je kunt even lekker je haar laten bijknippen en daarna met een fris gevoel de dag voortzetten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je haar even totaal anders te laten doen en voor het metamorfose te kiezen. Er zijn een paar verschillende soorten kapperszaken. Zo zijn er zaken die speciaal voor mannen zijn, dit wordt ook wel barbier genoemd, of zaken die alleen kinderen knippen, maar er zijn zeker ook veel kapsalons die iedereen knippen! Ben je op zoek naar een kapsalon in Roosendaal? Dan zijn er zeker genoeg kapsalons waar je uit kunt kiezen!

Hoe word je kapper

Om kapper te worden moet je een kappersopleiding volgen. Dit is vaak een MBO-opleiding en duurt ongeveer twee of drie jaar om af te ronden. Je kunt daarna natuurlijk altijd nog een specifieke opleidingen doen om beter te worden in bijvoorbeeld krulhaar knippen. Daardoor ben je breder inzetbaar als kapper zijnde. Een kapper is er natuurlijk niet alleen om simpelweg haren te knippen. De werkzaamheden die een kapper uit kan voeren verschillen natuurlijk enorm per kapper, omdat niet alle kappers precies dezelfde opleiding in cursussen volgen of hebben gevolgd. Je kunt natuurlijk zelf goed bedenken wat je met je haar wilt laten doen, maar als je dit niet zo goed weet kun je ook altijd aan je kapper adviezen vragen. Dit zijn natuurlijk specialisten die veel over je haar weten en zo de juiste keuzes kunnen maken. Kappers weten vaak ook goed welke producten het beste te gebruiken zijn bij jouw type haar. Als je stijl haar hebt moet je natuurlijk iets heel anders in je haar doen dan wanneer je kroeshaar of krullen hebt.

 

Het beroep kapper

Het beroep kapper wordt vooral door vrouwen beoefend, maar er zijn zeker ook veel mannen in het vakgebied aanwezig. Echter zijn mannen vaker werkzaam als barbier, een mannenkapper. Een barbier kan ook gespecialiseerd in het bijhouden van baarden. De laatste paar jaren zijn het aantal barbieren in ons land erg gestegen. Als kapper ben je niet alleen voor verantwoordelijk voor het knippen van je klanten, maar ook voor bijvoorbeeld het schoonhouden van je kapsalon en ervoor zorgen dat de reserveringen allemaal kloppen. Als beginnend kapper mag je meestal alleen de haren van klanten wassen, knippen en föhnen, maar later mag je vaak meer dingen doen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de vaardigheden die je al hebt en de vaardigheden die je van plan bent om te gaan leren. Sommige kappers worden ook wel haarstylist genoemd. Deze term wordt vaak gegeven aan kappers die haarextensions kunnen zetten. Dit zijn stukjes nep haar die tussen je eigen haren kunnen worden geplaatst, waardoor het lijkt alsof je haar een stuk langer is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *