eten en drinken

Dé Roti Shop in Eindhoven

Roti shop Eindhoven

Een roti brengt de Nederlandse gedachten vaak naar het zonnige Suriname. In dit land is roti namelijk een traditioneel gerecht met dezelfde waarde als de stamppot met worst of gehaktbal in Nederland. Gemaakt door een Nederlander is de roti niet zoals hij hoort, maar bij een roti shop in Eindhoven is dat anders.

Wat is roti eigenlijk?

Roti betekent eigenlijk brood, wat één van de belangrijkste bestanddelen is van het gerecht wat wij associëren met het woord ‘roti’. Het is een ongerezen ovaal of rond, plat brood, wat gemaakt wordt door volkorenmeel te mengen met water. Het resultaat is deeg dat vervolgens gebakken wordt op een platte, ronde plaat. Oorspronkelijk heeft deze broodsoort Indische roots. Door Indiase immigranten in Suriname is deze broodsoort daar vast onderdeel van het voedingspatroon van hun en alle andere bevolkingsgroepen geworden. In de jaren zeventig kwam roti in Nederland terecht. Zo ook in de roti shop in Eindhoven.

Hoe wordt de roti geserveerd in de shop in Eindhoven?

Eigenlijk is roti een ongezoete pannenkoek van brood, die bovendien verschillende toevoegingen kan bevatten. In Suriname zijn dat vaak aardappelen of gemalen spliterwten. Deze pannenkoek staat niet op zichzelf als gerecht. Bij roti horen namelijk bijgerechten, namelijk kousenband, verschillende vleessoorten zoals kip, eend of schaap, hardgekookte eieren, uit, knoflook en aardappelen. Als kruiden wordt vaak masala gebruikt. In de rotishop in Eindhoven, Saheb’s lekker eten, kan de authentieke smaak van de Surinaamse keuken geproefd worden. Met enige variatie op de hierboven beschreven ingrediënten kun je hem daar vinden. De roti’s bevatten naar keuze kerrie ei, kousenband, zuurgoed, sambal, gebakken uitjes of roti vel. Daarnaast zijn ze vegetarisch of met vlees: lamsvlees, kipfilet, een drumstick, rundvlees of ‘speciaal’ (kipfilet, rundvlees en kerrie ei). Deze varianten kunnen ook in een wrap besteld worden. Voor de islamitische klanten is het belangrijk te benoemen dat de gerechten 100% halal bereid worden.

Meer mogelijkheden in rotishop Eindhoven?

In rotishops in Eindhoven vindt je vaak niet alleen roti, maar ook andere Surinaams specialiteiten of delicatessen uit andere keukens. Bij Saheb’s lekker eten is het belangrijk te benoemen dat er ook vegetarisch gegeten worden. Zo is er naast roti ook vegetarische nasi en bami. Deze gerechten vind je met dezelfde mogelijkheden wat betreft vlees als de roti. Tot slot is er nog kipsaté (drie stokjes) te vinden. Laatstgenoemde is een populaire bestelling onder de klanten, net als de roti kipfilet en de roti wrap met kipfilet. Alle reden om langs te gaan bij dé rotishop van Eindhoven, Saheb’s lekker eten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *