Auto

Geïnteresseerd in velgen kopen?

Velgen kopen

Heb je een nieuwe auto en wil je nieuwe velgen? Of wil je de velgen van je huidige auto vervangen? Dat is zeker mogelijk. Velgen kun je namelijk loskopen. Een velg is het cirkelvormige metalen gedeelte waarop de band gemonteerd is.  Velgen worden vaak gekocht om de auto te pimpen. Echter, zijn velgen niet alleen om de auto mooier te maken. Velgen dragen bij aan de veiligheid en de prestatie van de auto. Op veel verschillende plekken kun je velgen kopen. Voordat je velgen gaat kopen, is het belangrijk om het verschil te weten tussen een wiel en een velg en verschillende soorten velgen.

Een wiel of velgen kopen?

De woorden wiel en velgen worden vaak door elkaar gebruikt. Echter, is een velg geen wiel. Een wiel bestaat uit verschillende onderdelen. Onderdelen van een wiel is bijvoorbeeld de boring, dit is het lege gat midden in de wiel. Vaak is dit bedekt met het logo van de fabrikant. Andere onderdelen zijn plaat, buitenboordzijde, boutcirkel en velg. Velg is dus onderdeel van een wiel. Wanneer men het heeft over de maat van een wiel, wordt daarmee de velgmaat bedoelt. Als je een ander wiel wilt kopen, koop je dus ook een ander soort velg. Echter, is het ook mogelijk om alleen de velg te kopen. Velgen kopen is niet ongebruikelijk.

Waarom velgen kopen?

Mensen kunnen nieuwe velgen kopen omdat de auto te pimpen. Door de velg te veranderen kun je een auto een compleet nieuwe stijl geven. Echter, doen velgen meer dan alleen een andere stijl geven. Goede velgen zorgt voor betere prestaties en een soepelere rit. Het veranderen van de grootte van de velgen heeft invloed op het rijgedrag, snelheid en weggedrag. Veel mensen kopen ook nieuwe velgen voor winterbanden. Een ander soort velg kan beter passen bij de winterbanden en kan daardoor de autorit veiliger maken en comfortabeler. Voordat je velgen gaat kopen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het in de wielkast past van de auto en er een geschikte band omheen kan.

Soorten velgen

Net zoals banden bestaat er ook verschillende soorten velgen. Bijvoorbeeld de stalenvelg. Stalen velgen is de meest voorkomende velg en ook meteen de goedkoopste soort. Deze soort wordt in de fabriek gemaakt en is daarom ook erg goedkoop, soms wel tachtig procent goedkoper dan andere velgen. Het voordeel van een stalenvelg is dat het erg sterk is. Een nadeel is dat deze velgen wel een stuk zwaarder zijn. Naast stalenvelgen zijn er ook lichtmetalen velgen, chromen velgen en spinners. Spinners worden voornamelijk gekocht om de stijl van de auto te veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *