Bouw

Bedrijfsloods bouwen 

Bedrijfsloods bouwen

Een bedrijfsloods bouwen of laten bouwen? Om die keuze te maken moet je met een aantal dingen rekening houden. In het bouwen van een loods gaat tijd zitten, voornamelijk als je er nog geen ervaring mee hebt. Door het zelf te bouwen kan je wel wat geld uitsparen, maar je loopt ook tegen dingen aan waar je als leek geen verstand van of ervaring mee hebt, waardoor je veel tijd kan verliezen. We kennen allemaal het gezegde: tijd is geld. 

 

Wat is een bedrijfsloods 

Een bedrijfsloods is een grote overdekte opslagplaats, vaak wordt het gebruikt voor industriële en/of handelsgoederen. Normaal gesproken zijn deze loodsen erg groot en hoog met grote deuren, zodat je er ook makkelijk naar binnen kan rijden met een auto of zelfs vrachtwagen. De meeste loodsen kan je dan ook vinden op industriegebieden of bij havens. Echter kan een bedrijfsloods verschillende functies hebben: 

  • Kantoorruimte 
  • Magazijn 
  • Showroom 
  • Werkplaats 

 

Het laten bouwen van een bedrijfsloods 

Bij het bouwen van een bedrijfsloods komt er veel meer bij kijken dan alleen de bouw ervan. Denk hierbij aan de vergunning aanvraag en alle tekeningen en berekeningen die gemaakt moeten worden. Het is belangrijk om met een project als een bedrijfsloods bouwen goed en georganiseerd te beginnen. Door de bouw uit handen te geven aan experts bespaar je jezelf heel wat stress. 

 

Een stalen bedrijfsloods laten bouwen 

Van welk materiaal laat je je bedrijfsloods bouwen? Een goede optie is staal. Koudgevormd staal heeft verschillende voordelen, het is bijvoorbeeld heel licht en sterk. Ook geeft de flexibiliteit van koudgevormd staal je de mogelijkheid om constant meer variaties en extra toepassingen toe te voegen tijdens de bouw. Daarnaast is de keuze voor een bedrijfsloods van staal een milieubewuste keuze. Stalen bedrijfsloodsen zijn erg milieuvriendelijk.  Zo heeft een stalen bedrijfsloods nog meer voordelen, enkele voorbeelden zijn: 

  • Keuze in verschillende soorten isolatie manieren 
  • Kies de plaats zodat er meer daglicht binnenkomt 
  • Toevoeging van kantoorruimtes 
  • Toevoeging van een extra verdieping 
  • Plat of puntdak  
  • Positie en grootte van de toegangsdeuren 

 

Een loods die meegroeit in de toekomst 

Nog beter is een loods die met je mee kan groeien in de toekomst. Het maakt niet uit in welke sector je zit; industriebouw, landbouw of een heel andere sector, vaak lopen bedrijven al snel tegen een paar dingen aan na het bouwen van een loods, waar vooraf niet voldoende over na gedacht is. Door het laten bouwen van een bedrijfsloods wordt hier van tevoren al op ingespeeld, zodat hier in de toekomst geen problemen door hoeven te ontstaan.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *