eten en drinken

Sushi restaurant Hoogvliet

Sushi bedrijf

Sushi heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Werd het eerst alleen nog maar gegeten door een bepaalde soort mensen, vandaag de dag wordt sushi in alle bevolkingslagen gegeten. En dat is niet zonder reden. De kleine hapjes zien er namelijk niet alleen leuk en exotisch uit, maar zijn ook echt kleine smaakbommetjes. Elke sushi kan namelijk heel anders smaken de de vorige. Dit maakt zo leuk en lekker om te eten. Zoek je een sushi restaurant in Hoogvliet? Dan zou je eens naar SushiMasa kunnen gaan of een van de andere restaurants in de buurt of natuurlijk ergens anders in het land. Waar vandaag de dag zijn er overal sushi-restaurants.

Verschillende soorten sushi

Er bestaan erg veel soorten sushi. Zo heb je nigiri. Dit zijn met de hand gevormde ovalen rijsthapjes met daarop een ingrediënt. Dit kan een stukje zalm, tonijn, avocado, omelet of iets anders zijn. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door een small strookje zwart zeewier. Verder heb je bijvoorbeeld ook de sashimi. Deze soorten sushi hebben geen rijst, maar bestaan uit een een (rauw) stukje vis of schelpdier. Een derde variant, en de meest bekende sushi, is de maki. Dit zijn de rolletjes zeewier met rijst en bepaalde ingrediënten. Dit kan avocado, ei, zalm, garnaal, tonijn, krab, komkommer of iets anders zijn.

Verschillende soorten maki te eten

Deze ingrediënten zitten bij een maki allemaal tussen de rijst en het nori vel, of te wel de zeewier. Maar er zijn ook nog allerlei verschillende soorten maki. Volg je het nog? Zo heb je hosomaki (een dunne rol), een futomaki (een dikkere rol), temaki (puntzakje) en een ukimaki (met het zeewier aan de binnenzijde, zoals bij een Californian roll). Er is dus een hoop te kiezen, want elke soort sushi is weer een hele nieuwe smaakervaring, dus probeer ze gewoon lekker allemaal uit.

Andere dingen dan sushi

Maar als je niet zo veel van sushi houdt, omdat je misschien niet gek bent op de smaak van zeewier, dan is er nog steeds reden genoeg om eens naar een sushi restaurant te gaan. Zo hebben ze ook vaak heerlijke salades, bijvoorbeeld met ingemaakte zoet zure komkommer. Of ga voor een kippenpasteitje, een zogeheten gyoza. Iets anders dat zeker aan te raden is, is yakitori. Dit zijn kipspiesjes. Kortom, je kan in een sushi restaurant erg veel dingen uitkiezen, dus het is leuk om er eens een keertje te eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *